Громадянська участь у час фізичного дистанціювання: запис вебінару ГУРТа

2 квітня 2020 року Ресурсний центр ГУРТ провів вебінар «Громадянська участь у час фізичного дистанціювання» для лідерів і менеджерів організацій громадянського суспільства.

Головним спікером виступив Джо Тьопфер – соціальний педагог, консультант із розвитку організацій та менеджменту (Берлін, Німеччина), член Інституту соціального менеджменту Сходу й Заходу та співзасновник товариства відкритого простору boscop, – який поділився своїми поглядами щодо викликів, що стоять перед громадянським суспільством у час пандемії коронавірусу та принципів соціального згуртування.

На початку Джо зазначив, що громадянське суспільство, як і будь який інший живий механізм, змушене пристосовуватися до нових умов. Пандемія коронавірусу боляче вдарила по економіці та різних сферах життя, однак, наприклад у Німеччині, призвела до посилення низових громадських ініціатив у сфері допомоги працівникам лікарень і безпритульним. В умовах кризи зростає взаємозалежність, тому потрібно налагоджувати співпрацю, аби керувати ситуацією та адекватно відповідати на сучасні виклики.

До обговорення також долучилися члени ініціативної групи створення Національної мережі ОГС: голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» Ірина Фоменко та голова правління ГО «Пролісок-Бердянськ» Іван Харченко, які розкрили локальну перспективу теми вебінару.

Зустріч модерував виконавчий директор Ресурсного центру ГУРТ Богдан Маслич. Всі учасники вебінару спільно працювали над рекомендаціями, як посилити соціальну згуртованості на рівні організації, громади та суспільства в цілому.

Переглянути чат вебінару можна за посиланням, а сам запис розташований нижче.